Orban afirmă că e posibilă angajarea răspunderii în domeniul justiției în locul emiterii de OUG

Ludovic Orban a declarat, marți, că nu se va emite ordonanțte de urgență în domeniul Justiției,dar este posibilă o angajare a răspunderii Guvernului pe anumite legi, în caz de necesitate, precizând că ordonanțele de urgență sunt imposibil de emis în urma rezultatului referendumului din 26 mai.

„În ceea ce privește ordonanțele de urgență și angajarea răspunderii, eu vă spun din capul locului că ceea ce am detestat la foarte multe guverne în ultima vreme a fsot abuzul de ordonanțte de urgență, care au fsot date pe bandă rulantă, fără nicio dezbatere publică, care au căzut pe capul românilor ca o năpastă, fără niciun fel de dialog și fără niciun fel de dezbatere. Intenția mea este să limitez la maximum posibil ordonanțele de urgență. În ceea ce privește asumarea răspunderii ea nu poate fi făcută decât pe proiecte legislative care nu pot fi emise prin ordonanțte de urgență și pentru care există în mod evident un acord din partea partenerilor care asigură votul de învestitură”, a declarat, Ludovic Orban, marți, după negocierile cu USR.

El a precizat că exclude emiterea de ordonanțe de urgență în domeniul Justiției ca urmare a rezultatului referendumului.

„Ordonanțe de urgență în domeniul Justiției nu se pot da. În momentul în care nu reusim prin procedura de urgență în Parlament să corectăm legea, normal că trebuie schimbată și este un domeniu în care este necesar să adoptăm legea chiar și prin asumarea răspunderii. Cetățenii români au decis la referendum că nu se pot da OUG pe Justiție”

Premierul desemnat Ludovic Orban a avut, marți, a doua rundă de negocieri cu PMP, ALDE, UDMR și USR, pentru susținerea Guvernului PMP.

Miercuri, la prânz, urmează noi consultări cu Pro România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata