Orban anunță că deficitul comercial pe produsele agricole, pe 7 luni, a fost de 1,2 miliarde euro

Premierul Ludovic Orban a afirmat că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), pe o perioadă de șapte luni în acest an, deficitul comercial pe produsele agricole a fost de 1,2 miliarde de euro.

„Contribuţia agriculturii la PIB este 4,8% şi considerăm că această contribuţie la PIB, ţinând cont de faptul că România este una dintre ţările cu cel mare potenţialul agricol, suntem ca ţară pe locul şase în ceea ce priveşte suprafaţa agricolă, trebuie să crească. De asemenea, după datele de la INS, continuăm să înregistram un deficit comercial pe produse agricole, pe anul în curs, pe șapte luni, de 1,2 miliarde de euro şi nu este numai problema deficitului ci şi a structurii importurilor şi exporturilor”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la preluarea mandatului ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Premierul a adăugat că exportăm circa 70% cereale vrac sau animale vii.

„În continuare exportăm aproximativ 70% cereale vrac sau animale vii, produse agricole care nu au valoare adăugată înmagazinată ci pur şi simplu sunt produse primare. În structura importurilor vedem că este dominată de produse care sunt procesate”, a completat Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata