Orban cere să fie prezent la ședința Birourilor reunite, la adoptarea calendarului de învestire

Ludovic Orban sustine un discurs la reuniunea Biroului Politic National al PNL desfasurata la Palatul Parlamentului din Capitala, sambata 4 martie 2017. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban a afirmat că l-a anunțat pe Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, că vrea să fie prezent la ședința de luni a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului care vor aproba calendarul pentru audierea și învestirea noului Guvern.

„Am trimis și președintelui Senatului și președintelui Camerei Deputaților, o scrisoare în care am propus un calendar: întrunirea Birourilor permanente reunite luni, audierea miniștrilor în comisii, marți, și votul de învestitură în plen, miercuri. L-am anunțat pe domnul președinte Ciolacu că vreau să fiu prezent să argumentez în fața Birourilor permanente reunite ce motive determină solicitarea acestui calendar” a declarat Ludovic Orban, joi, la Parlament, după depunerea listei miniștrilor și a programului de guvernare la secretariatul Parlamentului.

„Sunt convins că vor avea politețea să mă invite, pentru că am suficient de multe lucruri să le spun, astfel încât să îi conving că nu mai trebuie să tragă de timp, să aștepte până se finalizează concursurile, că degeaba se finaalizează, că oricum, prin reorganizarea ministerelor și reorganizarea altor entități ale administrației publice, le fac degeaba, că oricum le fac în afara legii, și trebuie să înțeleagă că nu se mai pot crampona de putere, în acest mod rușions și penibil pe care orice român îl condamnă astăzi”, a completat Orban.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că nu se va prelungi mai mult decât e nevoie calendarul de învestire al Guvernului, însă audierile viitorilor miniștri în comisiile de specialitate ale Parlamentului nu pot fi „doar de formă”.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier și un premier în persoana președintelui PNL. Urmează ca miniștrii să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului și ulterior să aibă loc votul de învestitură pentru noul Guvern în Legislativ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata