Orban, despre avizul negativ pentru Violeta Alexandru: Este nedrept și revoltător. Un vot politic

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că avizul negativ dat în comisii la audierea Violetei Alexandru, propunerea pentru Muncă, este unul politic, nedrept și revoltător. El a precizat că propunerile de miniștri rămân aceleași, indiferent de avizul pe care l-au primit în comisii.

„Este nedrept și revoltător. Votul a fost un vot politic, fără niciun fel de legătură cu calitatea prestației și cu calitatea răspunsurilor furnizate de candidatul nostru la funcția de ministru al Muncii. Ca atare, mergem mai departe cu candidații noștri. PSD a căzut de șla putere, Guvernul PSD a fost demis, este hulit de 80% din populația României. Majoritatea românilor s-au săturat de minciunile, abuzurile și de modul agresiv, iar tupeul și obrăznicia de care dau dovadă după atâția ani de guvernare în care nu au făcut nimic, îndrănesc acum să facă ei legea. E un vot politic. Nu are nicio legătură”, a spus Ludovic Orban, după audierea Violetei Alexandru.

Premierul desemnat a afirmat că Guvernul PSD a învestit peste 80 de miniștri, printre care mulți analfabeți funcționali.

„Le vom arăta după învestirea Guvernului cum se guvernează responsabil o țară. Acești parlamentari au învestit miniștri care au făcut de râs funcția de ministru. Peste 80 de miniștri, printre care mulți analfabeți funcțional, fără experiență”, a subliniat Orban.

Violeta Alexandru, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Muncii, a primit, miercuri, aviz negativ în comisiile de specialitate din Parlament. Este al treilea aviz negativ înregistrat de miniștii propuși pentru a face parte din Guvernul Orban.

Propunerea Violetei Alexandru fost fotată favorabil de 22 de deputați și senatori, în timp ce 29 de voturi au fost contra și o abtinere.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata