Orban îi solicită lui Vela să publice raportul dosarului 10 august: Să fie cunoscut opiniei publice

Ludovic Orban i-a solicitat, miercuri, ministrului Marcel Vela,să prezinte opiniei publice raportul privind dosarul „10 august”. Marcel Vela a precizat că mai trebuie avizul unei singure instituții pentru desecretizare și că în cursul zilei de miercuri se va finaliza procedura de desecretizare.

„Înainte de a stabili ordinea de zi, aș solicita câtorva colegi sa ne facă o scurtă informare pe teme pe care le-am discutat și care necesită o intervenție serioasă. Domnule ministru Vela, ați finalizat desecretizare a dosarului 10 august?”, a întrebat Ludovic Orban, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

Ministrul de Interene Marcel Vela i-a răspuns acestuia: „Astăzi se finalizează, mai așteptăm doar un aviz de la o instituție și car astăzi va sosi. Am discutat cu directorul instituției și este în regulă”.

„Procedural, solicit să prezentați opiniei publice raportul, adică să fie cunoscut de toată opinia publică”, a precizat Ludovic Orban.

Marcel Ion Vela a declarat încă de la audierea din Parlament pentru avizul de numire în funcția de ministru, că raportul privind protestele din 10 august 2018 trebuie desecretizat, chiar dacă nu conţine lucruri „extraordinare”.

Vela a spus că secretizarea raportului creează neîncredere în instituţiile statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata