Orban merge la Bruxelles pentru a discuta cu președinții CE, PE și cu cel al Consiliului European

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, că are în vedere în perioada următoare să facă o deplasare la Bruxelles pentru a discuta cu președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European și cu cel al Consiliului European.

„Vreau să salut alegerea în Parlamentul European cu o majoritate mai mult decât confortabilă a noii CE. Felicit atât președintele CE, cât și comisarii care formează echipă investită în PE. Mi-am trecut printre priorități o deplasare la Bruxelles pentru a avea întâlniri cu președintele Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European și cu câțiva comisari europeni importanți. Suntem un guvern pro european, un guvern care înțelege bine statutul pe care îl are România de membru al UE. Obligația noastră este aceea de a servi cât mai bine interesele cetățenilor români și de a fi activi la toate deciziile care se iau la nivel european”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului le-a solicitat miniștrilor să aibă o bună colaborare cu reprezetanții europeni.

„Vă solicit o prezența activă la toate reuniunile care vor avea loc la nivelul Cosniliului UE cu formațiunle Consiliului UE din care faceți parte. De asemenea, va solicit o legătură cât mai serioasă de colaborare, informare reciprocă cu noii comisari europeni”, a subliniat Orban.

Membrii Parlamentului European au votat miercuri în favoarea noii Comisii Europene formate de președintele ales Ursula von der Layen, care urmează să preia funcția de la 1 decembrie, se arată într-un comunicat al Legislativului UE.

Potrivit comunicatului, 461 de membrii ai Parlamentuluu European au votat pentru noua Comisie, iar 157 de votat împotrivă, în timp ce alți 89 s-au abținut.

Votul în plen reprezintă încheierea unui lung proces de examinare a noii echipe de comisari de către Parlament.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata