Orban: Vom solicita audierea candidatului pentru comisar european în comisia de afaceri europene

Ludovic Orban a declarat că PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcția de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

„Vom solicita audierea candidatului în comisia de afaceri europene”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament, întrebat ce va face noul Guvern cu privire la comisarul european.

Chestionat cine este luat în considerare din PNL pentru această poziție și dacă printre aceștia se numără și europarlamentarul Siegfried Mureșan, Ludovic Orban a răspuns: „Vom anunța propunerea de candidat când vom lua decizia”.

„Vom luat decizia desemnării unui candidat cât mai repede posibil, cu consultarea președintleui României, cu audierea sa în Comisia pentru afaceri europene”, a conchis Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a propus un nou comisar european, după respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, în persoana lui Victor Negrescu.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european Șeful statului i-a cerut Vioricăi Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție.

Unlterior, purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunțat că există la Comisia European „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Viorica Dăncilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata