Ordonanţa 22/2009, amânată la adoptare în Senat pentru a 17-a oară

Senatorii au amânat luni (8 martie 2010) pentru a 17-a oară, adoptarea ordonanţei de urgenţă 22/2009 referitoare la înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administraţie şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Ordonanţa nu a întrunit voturile necesare pentru adoptare sau pentru respingere, fiind necesare 69 de voturi favorabile. Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, a solicitat în scris Biroului Permanent al Senatului reluarea votului pe acest proiect, întrucât neadoptarea lui ar conduce la trecerea în următoarea fază a procedurii de infringement.

„În cazul neurgentării aprobării ordonanţei, există riscul ca la nivelul Comisiei Europene să se decidă trecerea în următoarea fază a procedurii de infringement… Ordonanţa 22/2009 cuprinde toate elementele prevăzute de cadrul de reglementare european în domeniu şi a fost promovată ca urmare a negocierilor dintre MCSI şi comisarul european Viviane Reding”, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Gabriel Sandu preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

De asemenea, ministrul Comunicaţiilor susţine că, după trecerea perioadei de un an de la începutul procedurii de infringement, decizia trece din cadrul DG INFSO la nivelul Secretariatului General al Comisiei Europene, care va accelera ritmul procedurii.
În plenul Senatului ordonanţa a fost trecută pe ordinea de zi de 16 ori, fără a se întruni numărul necesar de voturi pentru ca actul normativ să fie adoptat. Pe 22 aprilie 2009, actul normativ a fost aprobat în Camera Deputaţilor. Senatul este cameră decizională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata