Ordonanţa care stabileşte termene maxime pentru achiziţii publice, promulgată de preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 35/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, informează Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 18 martie, în calitate de for decizional, OUG 35/2013, care vizează adoptarea unor măsuri care să permită accelerarea procedurilor de achiziţie publică, concretizate în introducerea de termene limită pentru fiecare etapă.

Potrivit actului normativ, pentru creşterea eficienţei se propune introducerea de termene limită pentru fiecare etapă a procedurilor principale de achiziţie care depinde exclusiv de voinţa şi acţiunea autorităţii contractante în cauză.

Ordonanţa de urgenţă prevede că pentru pentru licitaţia deschisă evaluarea ofertelor se va face în termenul maxim de 35 de zile, pentru licitaţia restrânsă termenul maxim de selectare a candidaţilor a fost fixat la 15 zile, pentru evaluarea ofertelor este prevăzut termen maxim de 35 de zile.

În cazul dialogului competitiv pentru preselecţia candidaţilor termenul maxim este de 15 zile, dialogul cu candidaţii are ca termen 120 de zile, evaluarea ofertelor — 35 de zile. La negociere cu publicare preselecţia candidaţilor se va face în maximum 15 zile iar evaluarea ofertelor în 35 de zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata