Orfan, plătit cu 200 de lei să preia o firmă cu datorii la stat

10

Firma Nico Construct Com a fost preluata de Eugen Pelianca in august 2008. Reprezentantii Fiscului sustin ca societatea a inceput sa acumuleze datorii de la inceputul anului 2008, din ianuarie. Unul din fostii actionari sustine ca in momentul in care a cedat firma nu avea nici o datorie. La rindul lui, Pelianca se plinge ca a fost pacalit, el neefectuind nici o operatiune comerciala pe firma din momentul preluarii.

.

Tinarul Eugen Pelianca a fost chemat ieri de catre judecatori la Tribunalul Sindic pentru a fi audiat in legatura cu cei 200.000 de lei pe care ii datoreaza  statului in calitate de asociat si administrator al firmei Nico Construct Com SRL.

Imbracat in haine saracacioase, tinarul crescut la casa de copii a dat din umeri la fiecare intrebare adresata de catre judecator. Instanta a intrebat cum de a devenit asociatul si administratorul firmei de constructii si a ajuns sa inregistreze datorii asa de mari la bugetul statului. „Eu nu am stiut nimic de datorii. Am fost pacalit de fostii patroni ai societatii. De cind am luat firma nu am facut decit sa ma uit la acte. Am luat plasa”, a raspuns instantei Eugen Pelianca.

Judecatorul i-a transmis tinarului ca va numi un administrator judiciar care se va ocupa de firma, dar tinarul a spus ca nu il intereseaza si ca nici nu stie ce inseamna acest lucru. „Faceti cum credeti, deoarece eu nu vreau sa merg la inchisoare. Va jur ca nu am facut eu datoriile firmei”, a mai spus administratorul firmei.

Eugen spune ca ii este ciuda ca nu a cerut mai mult la trecerea firmei pe numele sau. „Prietenul care mi-a facut cunostinta cu fostul patron al firmei mi-a spus ca voi incasa 100 de euro, iar pentru asta trebuie sa pun numai o semnatura. Bineinteles ca nu am refuzat, dar acum imi pare rau si nu mai fac asa ceva in viata mea. Numai ca nici macar aia 100 de euro nu mi-au dat, ci numai jumatate, adica 200 de lei. Mare prost am mai fost”, spune tinarul.

Continuarea în Ziarul de Iaşi

.

CITITI SI

Ce se ascunde în spatele unui anunţ de genul “Preiau firme cu datorii”?

.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata