Organismul britanic de regementare a media a respins reclamația conservatorilor privind înlocuirea premierului cu o sculptură de gheață la dezbatere

Organismul britanic de reglementare în media (Ofcom) a respins marţi o plângere depusă de Partidul Conservator împotriva unui canal de televiziune care l-a înlocuit pe premierul Boris Johnson, absent de la o dezbatere despre climă, cu o sculptură de gheaţă, relatează AFP şi Reuters.

Ofcom a argumentat că sculptura de gheaţă, un glob terestru cu logo-ul Partidului Conservator, „nu l-a reprezentat personal pe prim-ministru” şi că nu i s-a acordat ”prea multă atenţie editorială”.

Mai mulţi lideri de partide politice din Marea Britanie au participat la 28 noiembrie pe postul Channel 4 la o dezbatere consacrată „urgenţei climatice”, în cadrul campaniei pentru alegerile legislative din 12 decembrie, dar Boris Johnson, precum şi liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, au declinat invitaţia, în locul lor fiind aduse în studio sculpturi de gheaţă care se topeau încet-încet, pentru a ilustra încălzirea globală.

Partidul Conservator a protestat, explicând că a propus ca formaţiunea să fie reprezentată la dezbatere de fostul ministru al mediului Michael Gove, dar a fost refuzat. Channel 4 a subliniat că la dezbatere au fost invitaţi doar lideri de partide.

În decizia anunţată marţi, comisia pentru alegeri din cadrul Ofcom menţionează că posturile de televiziune „au libertatea editorială de a stabili formatul oricărei dezbateri electorale” şi că în cazul de faţă Channel 4 „a ţinut cont în mod corect” de poziţia conservatorilor în ce priveşte problemele de mediu şi „i-a acordat ponderea adecvată”.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata