OTP Bank: O creştere economică rapidă este aşteptată în Rusia, Ucraina şi România

O creştere economică rapidă este aşteptată în Rusia, Ucraina şi România, creând condiţiile pentru o majorare cu 10 – 20 la sută a investiţiilor, a declarat luni, 3 mai,  directorul financiar al băncii maghiare OTP, Laszlo Bencsik, la Adunarea generală a acţionarilor OTP Bank, transmite Novinite.

Potrivit sursei citate, redresarea în Ungaria şi Bulgaria va fi mai lentă.

Laszlo Bencsik a apreciat că, în timp ce dezvoltarea va fi intensivă în Rusia, Ucraina şi România, principala problemă în Ungaria şi Bulgaria va fi îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Directorul general al băncii maghiare, Sandor Csanyi, a explicat că OTP Bank doreşte să achiziţioneze o bancă mai mică în Ungaria, nu MKB Bank, care este posibil să fie scoasă la vânzare de banca mamă, grupul german BayernLB, pentru ca Uniunea Europeană să-şi dea aprobarea pentru ajutoarele oferite de statul german.

În martie 2003, OTP Bank a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea DSK, a doua mare bancă din Bulgaria, oferind 311 milioane de euro, faţă de Erste Bank, care a oferit 293 milioane de euro.

De asemenea, Sandor Csanyi a anunţat la Adunarea generală a acţionarilor OTP, că grupul bancar ungar a respins o ofertă venită de la ‘o bancă foarte mare’ pentru divizia sa din Ucraina. Sandor Csanyi nu a dezvăluit numele băncii, dar a precizat că divizia OTP din Ucraina nu este de vânzare, estimând că această divizie va deveni profitabilă încă din acest an.

Acţionarii grupului bancar OTP au aprobat, vineri, propunerea managementului de a nu plăti dividende din câştigurile pe 2009. Anul trecut, OTP Bank a realizat un profit net de 151,5 miliarde de forinţi (758,9 milioane de dolari), cu o treime mai mic decât în 2008, în condiţiile în care banca ungară a pus deoparte o sumă record de 247,3 miliarde de euro pentru provizioane de risc.

De asemenea, acţionarii OTP au respins o rezoluţie care viza limitarea la 10 procente drepturile de vot ale oricărui grup de acţionari, indiferent de participaţia lor. În urma acestui vot, drepturile de vot rămân limitate la 25 la sută pentru acţionarii individuali şi la 33 de procente pentru un grup de acţionari. Aceeaşi moţiune a fost respinsă şi la adunarea generală anuală din 2009, iar directorul general Sandor Csanyi a informat că banca nu va mai repeta această propunere în acest an.

OTP Bank este prezent şi pe piaţa din România, unde vrea să-şi extindă numărul sucursalelor, de la 106 unităţi în prezent, la aproximativ 200 de unităţi peste cinci ani. OTP Bank a intrat pe piaţa din România în anul 2004 prin preluarea RoBank.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, cea mai mare bancă independentă din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia şi Serbia.

OTP Group deserveşte mai mult de 13,5 milioane de clienţi în nouă ţări, prin intermediul a 1.500 de unităţi teritoriale, prin  intermediul reţelei de ATM-uri şi prin sistemul de canale electronice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata