OTP Leasing România lansează un flux integrat de semnătură electronică

OTP Leasing România anunţă lansarea semnării electronice a contractelor de leasing, fiind prima companie din acest domeniu care oferă posibilitatea de semnături multiple – finanţator, utilizator, furnizor, garant/avalist, persoane fizice sau juridice – pe contracte şi alte tipuri de documente şi integrarea semnăturilor pe acest flux, conform unui comunicat al companiei.

De altfel, lansare este parte dintr-un proiect mai amplu, care va consta într-un proces de înrolare digitală de la distanţă şi semnare de documente într-un singur flux pentru persoanele juridice.

„În cadrul OTP Leasing ne-am propus să creăm un ecosistem pentru clienţii şi partenerii noştri, reunit sub umbrela Daily Leasing. Prin intermediul acestuia, ne dorim ca aceştia să poată realiza oricând şi de oriunde activităţile de care au nevoie în relaţia cu compania noastră prin soluţii simple de tip self-service, disponibile 24/7. Lansarea acestui proiect este o nouă etapă în această direcţie, astfel încât clienţii şi partenerii cu care colaborăm să beneficieze, prin intermediul tehnologiei, de mai mult timp pentru a-şi dezvolta propria afacere”, a menţionat Toni Ioan Tătaru, CEO OTP Leasing România.

Concret, procesul de înrolare pentru semnătura electronică constă în identificarea semnatarilor prin apel video şi urmând paşii de validare reglementaţi pentru astfel de procese. Atât pentru client, cât şi pentru furnizori este acelaşi flux, a cărui finalitate este emiterea certificatului digital de semnătură electronică cu care se vor semna documentele contractuale. Acestea vor ajunge electronic la fiecare semnatar. Pe fiecare document se pot aplica mai multe semnături, în funcţie de numărul reprezentanţilor companiei şi al furnizorilor. Astfel, clienţii şi partenerii OTP Leasing beneficiază de rapiditate, confort şi securitate, la doar câteva clickuri distanţă. Procesul nu implică niciun cost pentru partenerii şi clienţii OTP Leasing România.

„Semnătura electronică, aşa cum a fost şi în cazul altor proiecte, are o componentă de noutate în piaţa în care activăm. Astfel, este un flux ce permite mai multe semnături din partea companiei, a furnizorilor şi a companiei de leasing pe aceleaşi documente, ţinând cont de tipologia mai complexă a contractelor de leasing financiar pentru persoane juridice”, a completat Steliana Moraru, Head of Marketing & Digital Transformation OTP Leasing România.

În prezent, OTP Leasing România oferă soluţii prietenoase pentru afacerile locale, fiind alături de clienţi prin proiecte inovatoare şi soluţii de business care sprijină toate sectoarele de business. Construind în această direcţie, compania are, în prezent, mai multe proiecte de dezvoltare tehnologică. Deja lansat în piaţă este chatbotul Eliza, care oferă asistenţă 24/7 utilizatorilor website-ului OTP Leasing şi platformei My Leasing destinată clienţilor, iar pe termen mediu se lucrează la noi platforme: un proces automatizat de online onboarding, upgrade al sistemelor principale de leasing şi un nou modul asociat pentru a automatiza zona de vânzări.

Aşadar, OTP Leasing România a fost înfiinţată în anul 2007 şi face parte din grupul OTP Bank, acţionarii majoritari fiind OTP Bank România şi Merkantil Bank Ungaria (parte a OTP Group). OTP Leasing România oferă pentru persoane juridice posibilitatea de a achiziţiona prin leasing financiar autoturisme, vehicule comerciale şi echipamente. Compania are reprezentanţi în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Cluj. OTP Leasing finanţează companii de pe întreg teritoriul României.

În plus, OTP Bank România este subsidiară a OTP Group, care are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est. Subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata