Pagube de 9,3 milioane de lei la reţelele de distribuţie a energiei electrice din Moldova

Precipitaţiile abundente, inundaţiile şi alunecările de teren din lunile iunie şi iulie au provocat companiei E.ON Moldova Distribuţie pagube de aproximativ 9,3 milioane de lei, informează un comunicat remis miercuri, 21 iulie.

În total, au fost afectaţi circa 250 de kilometri din reţeaua de distribuţie a energiei electrice, din 279 de localităţi, din judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Potrivit companiei de distribuţie de electricitate, cele mai mari pagube produse la sistemul de distribuţie a energiei electrice au fost înregistrate în judeţul Suceava, unde, pentru înlocuirea sau remedierea instalaţiilor distruse sau afectate şi asigurarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor în condiţii optime, sunt necesare aproximativ şase milioane de lei.

Totodată, în judeţul Bacău au fost înregistrate pagube importante fiind necesare investiţii de circa trei milioane de lei, iar în judeţele Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Vaslui se impun investiţii în reţelele de energie electrică care se ridică în total la aproximativ 260.000 de lei.

„În toată această perioadă, echipele E.ON Moldova Distribuţie au depus eforturi să intervină în condiţii dificile pentru reluarea alimentării consumatorilor. Transportul materialelor şi a specialiştilor a fost îngreunat de lipsa sau distrugerea căilor de acces, de prezenţa apei sau a aluviunilor în dreptul reţelelor de distribuţie a energiei electrice ce au fost distruse sau afectate.

Chiar şi în aceste condiţii, au fost efectuate lucrări de reparaţii de maximă urgenţă în valoare de aproximativ 400.000 de lei, lucrări ce au permis reluarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor afectaţi de intemperii”, se arată în comunicatul companiei.

E.ON Moldova Distribuţie a demarat deja un program de investiţii prioritare în reţelele de energie electrică din zonele afectate ce vizează asigurarea funcţionării optime a sistemului de distribuţie a energiei electrice. Acest program de investiţii se va derula până la sfârşitul acestui an şi va fi ajustat în funcţie de gradul de uzură a reţelelor de energie electrică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata