Pagubele inundaţiilor, de sute de milioane de euro

Inundaţiile din perioada iunie-iulie au produs pagube de ordinul sutelor de milioane de euro, calculul exact al impactului bugetar al calamităţilor urmând să fie finalizat în zilele următoare, a declarat vineri, 16 iulie, prim-ministrul Emil Boc.

Întrebat dacă Guvernul a evaluat impactul bugetar al pagubelor produse de inundaţii, Boc a răspuns: „Îl vom avea zilele acestea. Avem peste 90% din evaluări trimise. Mai sunt unele judeţe care, din nefericire, mai au probleme cu pagubele în acest moment. Oricum, pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane de euro”.

De asemenea, el a menţionat că Guvernul analizează oportunitatea solicitării unei noi ţinte de deficit bugetar organismelor internaţionale de finanţare, ca urmare a pierderilor materiale produse de inundaţii.

„Ne vom face socoteala şi vom vedea, în acest moment nu pot da detalii”, a afirmat Boc, referitor la posibilitatea cererii unei noi ţinte de deficit.

Emil Boc a participat vineri la lansarea cartei Albe a IMM-urilor de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata