Palatul Culturii din Iaşi va fi redeschis la sfârşitul lunii aprilie

Reprezentanţii Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi au anunţat că redeschiderea pentru public a Palatului Culturii va fi pe 27 aprilie 2016, în prima zi intrarea fiind gratuită pentru toţi vizitatorii.

Anunţul a fost făcut public prin intermediul paginii de socializare a instituţiei de cultură ieşene.

Edificiu simbol al urbei ieşene, construit între anii 1906-1925, Palatul Culturii şi-a redobândit strălucirea de altă dată, graţie unui proces de restaurare derulat în perioada 2008-2016, în cadrul proiectului guvernamental ‘Reabilitarea monumentelor istorice din România’, cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi implementat de Unitatea de Management a Proiectului din componenţa Ministerului Culturii.

Palatul Culturii găzduieşte patru muzee de talie naţională, fiecare cu o îndelungată tradiţie: Muzeul de Artă, înfiinţat în 1860, Muzeul de Istorie a Moldovei, ale cărui începuturi coboară până la 1916, Muzeul Etnografic al Moldovei, ale cărui baze au fost puse în 1943 şi Muzeul Știinţei şi Tehnicii ‘Ștefan Procopiu’, al cărui prim nucleu a fost creat în 1955 şi al cărui nume este un omagiu adus omului de ştiinţă ieşean.

Tot în Palatul Culturii îşi are sediul şi Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural, care are o prestigioasă activitate de peste patruzeci de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata