Paleologu: E absolut inacceptabilă mărirea salariilor deputaţilor fără ca numărul lor să se reducă la 300

Deputatul PNL Theodor Paleologu a declarat luni că este absolut inacceptabilă mărirea salariilor deputaților fără ca numărul acestora să se reducă la 300.

„E total deplasată această discuție (despre mărirea salariilor parlamentarilor — n.r.). Am putea, într-adevăr, discuta despre creșterea salariilor deputaților dacă ei ar fi 300, așa cum ne-a cerut poporul român. Eu nu invoc adesea voința poporului român, dar de data asta chiar e cazul să o facem. Adică este inadmisibil! Menținem Parlamentul la un număr mult prea mare de deputați și în plus de asta vrem să ne și mărim salariile, să le dublăm. Este absolut inacceptabil!”, a afirmat Paleologu la RFI.

El a adăugat că o indemnizație de deputat român este mult mai mică decât o indemnizație de deputat francez, dar parlamentarii români „chiar nu merită mai mult” și chiar și actuala indemnizație este prea mare pentru cât de puțin fac aceștia.

„Se poate avea în vedere, eventual, o creștere a indemnizațiilor deputaților, dar cu condiția ca numărul lor să fie redus la 300, așa cum ne-a cerut referendumul pe care îl avem cu toții în amintire. Dacă nu se satisface această condiție, este o măgărie fără seamăn”, a precizat deputatul liberal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. gore spune

    Este foarte corect ce spune Teo,iar salariul de bugetar ar trebui raportat la cel min pe ec,cu alte cuvinte vrei salariul mare ridici nivelul de trai la cei care formeaza talpa societati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata