Pământul a luat o pauză de o oră aseară! Ora Pământului a fost celebrată peste tot în lume!

Ora Pământului a devenit o tradiție! Timp de o oră, Pământul s-a relaxat aseară! Poate nu la propriu, dar acesta a fost scopul oamenilor care au participat la evenimentul care a devenit un obicei anual. Ora Pământului presupune stingerea luminilor timp de 60 de minute, în semn de apreciere pentru cei care se luptă pentru salvarea planetei. Țara noastră a participat și ea la evenimentul mondial, la ora 20.30. Așadar, foarte mulți oameni s-au conformat, inclusiv unele instituții care au rămas în beznă.

La ora 20 și 30 de minute a fost momentul în care întreaga planetă s-a odihnit în sfârșit, în întuneric, preț de o oră. Adevărul este că a fost beznă, însă nu și liniște, deoarece toată lumea s-a bucurat de acest eveniment și mai ales că au putut să ajute planeta să își ia doza de aer proaspăt.

„A fost stinsă lumina la Castelul Corvinilor şi alături de cercetaşii României am organizat un eveniment frumos”, a declarat administratorul Castelului Corvinilor.

Mai mult, această sărbătoare se remarcă și prin activități distractive precum dansatul sau cântatul.

În centrul Oradei, au fost aprinse peste 5.000 de luminițe în momentul în care străzile și clădirile au intrat în întuneric. La Bistrița, sărbătoarea a fost marcată și printr-un eveniment sportiv numit  „Pedalăm pentru pământ” la care au luat parte peste 100 de cicliști.

În Galați de altfel, cei care au primit Ora Pământului cu căldură au fost copiii. Peste 300 de copii au cântat timp de o oră în cor. În Târgoviște, evenimentul a fost marcat prin spectacole cu foc, lampioane și cântece, timp de o oră.

Nici din Capitală nu au lipsit cântecele de voie de bună ale copiilor. Clădirile au rămas și aici în întuneric pentru a da un moment de respiro Pământului.

„Sărbătorim Ora Pământului, este un gest simbolic în care stingem lumina timp de o oră pentru a ne aminti de problemele Planetei”, a declarat un organizator al evenimentului.

Acest eveniment este considerat cel mai mare cu scop al mișcării de mediu din istorie, având în vedere numărul de oameni care participă anual, iar numărul acestora crește de la an la an.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata