Până acum, au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe litoral

Un comunicat al Administraţiei Naţionale”Apele Române” (ANAR), transmite, că o cantitate de 8.000 de tone de alge a fost colectată de pe litoralul românesc în şase luni iar în acest moment se acţionează cu 24 de utilaje de îndepărtare acestora.

Ervin Molnar directorului general A.N.Apele Române, a dat dispoziţie să se mai aducă alte două utilaje de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş, respectiv Crişuri, care vor suplimenta numărul celor existente la această oră şi vin în sprijinul colegilor de la ABADL în vederea colectării algelor. Acestea se alătură celor două utilaje aduse de la Someş-Tisa (care vor sta timp de o lună), precum şi celor utilizate de ABADL în număr de 20. Numărul de oameni care manevrează aceste utilaje sunt în număr de 34.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral desfăşoară, doar pe timpul nopţii, activităţi de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate şi de pe linia ţărmului.

În acest context, de la începutul lunii februarie şi până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Doar în luna iulie, au fost colectate 6.000 de tone, reprezentând 75% din cantitatea totală colectată de la începutul anului. Doar în ultimele 10 zile, au fost colectate 2.000 de tone.

„Echipele noastre de pe utilaje muncesc noapte de noapte şi ridică sute de tone. Efortul este enorm, dar ştim că munca noastră nu este în zadar”, a precizat Bogdan Bola, director ABADL.

„Mă bucur să văd aceeaşi mobilizare şi aceeaşi perseverenţă în aceste acţiuni. De aceea, le-am oferit încă de la început tot sprijinul şi toată susţinerea mea. Datorită muncii depuse de echipele Apelor Române, turiştii se pot bucura de plaje primitoare în acest sezon estival”, a adăugat directorul general al ANAR.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata