Papanaşii, în viziunea culinar-artistică a unui chef

Un desert extrem de gustos, papanașii preparați de chef Cosmin Toma te duc cu gândul, de ce nu, la sistemul solar după cum sunt „expuși” în farfurie.

Cunoscut ca un chef căruia îi place să reinterpreteze atât rețetele, cât și clasicul aranjament al mâncării în farfurie, Cosmin Toma a prezentat modul în care prepară și servește papanașii.

Pentru asta e nevoie de brânză de vacă, ouă, zahăr, bicarbonat, făină, griș, coajă de portocală, esență de vanilie, ulei, sare, smântână, zahăr farin și dulceață de măceșe.

„Brânza de vaci se amestecă cu ouăle, esența de vanilie, zahărul, făina, coaja rasă de portocale, bicarbonatul și grișul, după care se adaugă puțină sare. Din compoziția rezultată se modelează papanașii în formă de biluțe, care apoi se prăjesc, la foc mic, în ulei. Pe o farfurie întinsă se pune smântâna amestecată cu zahărul farin și puțină esență de vanilie. Dulceața de măceșe o punem într-un poș (cornet — n.r.) și formăm spirală peste smântână. Adăugăm papanașii și decorăm cu frunze de mentă”, a declarat Cosmin Toma.

Consultant la un restaurant din Sibiu, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata