Parlamentarii independenţi solicită instanţei înregistarea noului lor partid

Parlamentarii independenţi au depus vineri (19 martie 2010) la Tribunalul Bucureşti, o cerere de înregistrare a unei noi formaţiuni politice – Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).

Instanţa a fixat pentru 17 mai termenul de discutare a cererii depuse de parlamentarii independenţi. Săptămâna trecută, senatorul Liviu Câmpanu a anunţat coordonatele noii formaţiuni politice. „Noua formaţiune pe care o vom crea va fi o formaţiune de centru-stânga, a cărei denumire este Uniunea Naţională pentru Progresul României şi sper ca, în cursul săptămânii viitoare, să o putem înregistra la Tribunal”, declara atunci Câmpanu.

Potrivit acestuia, structura de conducere va fi formată dintr-un preşedinte, un preşedinte executiv, un secretar general, opt vicepreşedinţi şi un preşedinte de onoare, dar nu s-a stabilit, deocamdată, cine va ocupa aceste funcţii. Liviu Câmpanu a completat că a fost stabilită doctrina partidului şi se lucrează la statut şi la program.
Sigla este compusă din iniţialele partidului aşezate pe un scut, în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce.

„Culorile formaţiunii vor fi alb şi roşu, culorile socialiştilor europeni. Roşu şi alb sunt şi culorile cu care Obama a câştigat alegerile în SUA şi sper să fie de bun augur”, a declarat senatorul independent.
„Puteţi fi convinşi că vor mai exista şi alte plecări din PNL şi din PSD, cu atât mai mult cu cât, cred eu, că noua formaţiune politică va fi un centru de atracţie pentru mai mulţi politicieni nemulţumiţi de modul în care partidele lor au înţeles să facă politică în momentul de faţă.

Şi, mai ales, va fi un centru de atracţie pentru cei care nu au făcut politică până acum în România”, a susţinut atunci Câmpanu. Independenţii au închiriat deja, potrivit senatorului, două imobile în Capitală, unul destinat sediului central şi unul pentru organizaţia de Bucureşti.

Citește și
1 Comentariu
  1. dan spune

    dupa inregistrarea partidului independentilor ,turma care urmeaza sa plece din partide raman tot independenti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata