Parlamentarii primesc 1.000 de euro lunar, bani pe care nu trebuie să-i justifice

– Pentru ca tot suntem in plina criza, parlamentarii nostri primesc lunar de la stat peste 1.000 de euro fiecare, bani pe care nu trebuie sa ii justifice. Este vorba despre aproape jumatate din suma destinata birourilor din teritoriu pentru care intocmesc doar o declaratie pe propria raspundere. Asta pe langa indemnizatii, diurne si celelalte beneficii pe care le mai au.

In acest moment, suma forfetara a unui senator sau deputat, pentru biroul din teritoriu, este de aproximativ 10.000 de lei. Potrivit legii, 46% din acesti bani, mai exact peste 4.800 de lei, pot fi justificati numai printr-o declaratie pe propria raspundere.

Cu alte cuvinte, niciun parlamentar nu trebuie sa prezinte niciun fel de chitanta sau document justificativ asupra modului in care ii cheltuieste, comentează Incont.ro. Astfel, banii se dau pornind de la premisa ca parlamentarii sunt de buna credinta si nu pastreaza pentru buzunarul lor niciun leu, fiind degrevati de sarcina atat de „anevoioasa” de a strange atatea si atatea chitante.

Legea prevede ca banii trebuie dati pe benzina, furnituri de birou, protocol si materiale de curatenie. Nimeni nu poate garanta, insa, ca alesii ii folosesc fix in acest scop.

Facand un calcul simplu, descoperim ca senatorii primesc lunar aproape 660.000 de lei pe care nu trebuie sa-i justifice. La randul lor, deputatii, fiind mai multi, incaseaza peste 1.600.000 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata