Parlamentul a aprobat timpii de antenă pentru difuzarea materialelor electorale la prezidențiale

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au aprobat, în ședința de marți, planurile de repartizare a timpilor de antenă pentru accesul candidaților la prezidențiale în emisiunile difuzate de TVR și Radio România.

Campania electorală la posturile radio și de televiziune – publice și private – începe în ziua de 12 octombrie 2019, ora 00:00, și se încheie în ziua de 9 noiembrie 2019, ora 7:00.

Oferta editorială a Televizunii Române prevede că în timpul campaniei electorale, programele politice ale candidaților, opiniile și mesajele cu conținut electoral pot fi prezentate numai în următoarele tipuri de emisiuni: emisiuni de promovare electorală, emisiuni de dezbatere electorală, emisiuni informative.

Postul public de radio propune difuzarea a cinci ediții de dezbatere electorală săptămânal. Emisiunile de dezbateri vor fi transmise în direct iar fiecare ediție va avea o durată de 55 de minute.

Fiecare competitor va beneficia de același număr de prezențe în emisiunile de dezbatere pe perioada campaniei electorale.

Pentru al doilea tur la prezidențiale perioada de campanie începe pe 15 noiembrie și se încheie pe 23 noiembrie, ora 7:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata