Parlamentul a respins moţiunea de cenzură

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins vineri, 12 iunie, moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”, cu 194 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă”. Au fost prezenți 417 parlamentari din 554. Și-au exprimat votul 214 parlamentari iar 7 voturi au fost anulate. Pentru a trece, moțiunea trebuia să întrunească 278 de voturi favorabile.

Premierul Victor Ponta a votat în plenul Parlamentului la moțiunea de cenzură.

El a fost primul parlamentar strigat la apelul nominal și a votat, în schimb, ceilalți membri ai Guvernului nu au votat.

Parlamentarii PSD și UNPR au anunțat că nu votează, ei preferând să rămână în bănci la momentul votului.

Senatorul liberal Viorel Badea a citit vineri, în plenul reunit al Parlamentului, moțiunea de cenzură intitulată „Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”.

Liberalii solicită în moțiune retragerea încrederii Guvernului.

Potrivit PNL, „Guvernul Ponta a încălcat Constituția și a săvârșit abuzuri inimaginabile”.

„Motivul fundamental pentru care considerăm că trebuie, acum, să retrageți încrederea acestui Guvern este faptul că și-a bătut joc de ceea ce este mai sfânt într-o democrație”, susțin semnatarii moțiunii de cenzură, indicând dreptul la vot.

„Există comunități cu mii de români, acestor comunități avem obligația de a le oferi o soluție de vot la distanță, pentru că fiecare dintre ei este prețios și are dreptul de a vota, indiferent că se găsește în insulele Canare, în Haifa, în Dallas sau în Cape Town (…). Ne aflăm în fața unei decizii importante, a cărei miză ține de acordarea unei șanse sau nu democrației din România”, se arată în moțiune.

La dezbateri sunt prezenți 364 de deputați și senatori.

Pentru a trece, moțiunea trebuie să întrunească 278 de voturi favorabile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata