Parteneriat prin care emisia Radio România Actualităţi este preluată de CasaMia International din Italia

Reprezentanţi ai Radio România şi CasaMia International din Italia vor semna joi, 15 iulie, un acord de parteneriat prin care cele două instituţii vor colabora pentru preluarea integrală a programului RRA şi realizarea de produse editoriale cu conţinut audio-video.

Radio România Actualităţi este la primul parteneriat de acest gen, prin care emisia postului este preluată integral de o instituţie internaţională de media.

Produsele editoriale cu conţinut audio-video vor fi transmise, sub marca Radio România, comunităţilor de români din Italia, în scop informativ, educativ şi de divertisment, se arată într-un comunicat remis miercuri de RRA.

Cele două instituţii partenere vor realiza împreună o serie de produse speciale:

  • „FOCUS Românii din Italia”, program transmis de două ori pe săptămână,
  • fluxul constant de ştiri „Radio Romania News”, sub formă de crawl,
  • precum şi alte produse editoriale destinate copiilor şi adolescenţilor,
  • scurte documentare despre România,
  • iniţiative culturale şi teatrale, toate acestea individualizate prin logoul Radio România.

Conţinutul programelor transmise va fi definit şi stabilit semestrial, prin acordul ambelor instituţii, în concordanţă cu strategia editorială a serviciului CasaMiaTV.

Acordul de parteneriat va fi semnat la Sala „Catinca Ralea” a Societăţii Române de Radiodifuziune de Michaela Figurelli, administrator delegat din partea CasaMia International, şi Andras Istvan Demeter, preşedinte director general al SRR, precizează comunicatul Radio România.

CasaMia International a dezvoltat şi deţine drepturile de proprietate intelectuală asupra unei platforme digitale, numită CasaMiaTV, care emite în zonele cu cea mai mare concentraţie de români din Italia – Piemonte şi Lazio (aproximativ 1.200.000 români).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata