Partenerul european al Coca-Cola pune în joc 6,6 miliarde de dolari pentru îmbuteliatorul din Australia

Îmbuteliatorul european KO.N al Coca-Cola Co a realizat o abordare de cumpărare de 9,28 miliarde USD (6,6 miliarde USD) pentru colegii australieni Coca-Cola Amatil Ltd CCL.AX, o propunere de reducere a prețurilor pe care firma țintă a susținut-o din cauza incertitudinii legate de coronavirusul.

Acordul ar fi cea mai mare preluare care implică Australia în acest an, dar prețurile companiei țintă sunt sub evaluarea sa de piață în februarie, înainte ca temerile unei pandemii COVID-19 să înceapă să afecteze piețele globale și să scufunde lumea în recesiune.

Sprijinul din partea australienilor indică așteptările unei redresări economice care ar putea dura ani, o perspectivă mai sumbră decât cea a unor economiști locali care au subliniat îmbunătățirea indicatorilor economici.

Profitul Coca-Cola Amatil a fost afectat de închiderile de restaurante și pub-uri din martie.

Cel de-al doilea stat cu cea mai mare populație din țară, Victoria, abia acum începe să permită comercianților cu amănuntul să se deschidă după ce un nou val de infecții a determinat o a doua oprire.

„Suntem cu adevărat încrezători în ceea ce privește redresarea pe care o face afacerea (dar) în mod clar există o incertitudine în următorii câțiva ani cu privire la situația economică și doar riscul unor noi focare de sănătate care ar putea perturba afacerea”, a spus Coca-Cola Amatil Directorul executiv, Alison Watkins, a sunat un investitor luni, când a fost întrebat despre preț.

Acțiunile Coca-Cola Amatil au crescut cu până la 15% până la 12,31 dolari SUA în tranzacționarea de dimineață, sub prețul de ofertă propus de 12,75 dolari SUA, ceea ce indică faptul că investitorii iau în considerare posibilitatea ca o tranzacție să nu se realizeze.

Pe 20 februarie, acțiunile companiei s-au închis la 13,07 dolari SUA, dar o lună mai târziu tranzacționau sub 8 dolari, pe fondul fluctuațiilor pe piață pe măsură ce blocajele australiene au luat amploare.

Acțiunile au crescut constant odată cu piața mai largă .AXJO pe măsură ce țara relaxează restricțiile și numărul de cazuri noi scade.

Un purtător de cuvânt al Coca-Cola Co, care deține 31% din compania australiană și 19% din Coca-Cola European Partners PLC CCEPC.L (CCEP), cotată la Londra, a declarat într-un e-mail că acordul va fi „în interesul superior a acționarilor ambelor companii și a sistemului Coca-Cola în general ”.

Compania australiană a declarat că CCEP va efectua due diligence înainte de a face o ofertă obligatorie.

Acordul ar avea nevoie, de asemenea, de aprobarea Comitetului australian de revizuire a investițiilor străine, căruia i s-au acordat competențe sporite anul acesta pentru a bloca tranzacțiile de peste mări considerate a fi un risc de securitate sau de lanț de aprovizionare.

CCEP, într-o declarație, a declarat că tranzacția va dubla aproape acoperirea consumatorilor, „conducând în cele din urmă la o creștere durabilă și mai rapidă, prin diversificare geografică și amploare”.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata