Patriarhul Daniel efectuează o vizită canonică în Spania

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, va efectua, în perioada 16 – 21 aprilie, o vizită canonică în Spania, pe parcursul căreia întâistătătorul Bisericii noastre va sluji în mai multe parohii ortodoxe din Madrid şi din împrejurimi şi va avea mai multe întâlniri cu oficialităţi ale statului spaniol.

Potrivit Agenţiei Basilica, care îl citează pe PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, patriarhul va sosi vineri la Madrid, el urmând a fi întâmpinat pe aeroportul Barahas de o delegaţie în frunte cu ÎPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale.

Întâistătătorul BOR se va deplasa la parohia „Preasfânta Fecioară Maria”, una dintre cele mai vechi din Spania, care împlineşte anul acesta 30 de ani, unde se va săvârşi un Te Deum şi se vor rosti cuvântările de primire ale Preafericitului.

Sâmbătă, 17 aprilie, patriarhul Daniel va vizita Catedrala Ortodoxă Greacă, precum şi trei parohii din jurul Madridului. Duminică, 18 aprilie, patriarhul va sluji pe terenul care este concesionat de Primăria Madridului pentru a construi Catedrala Episcopală Română şi va pune piatra de temelie a acesteia, iar luni va avea întâlniri cu preşedintele Comunităţii de Madrid, precum şi cu ministrul spaniol al Justiţiei, titular al ministerului din care face parte Departamentul Cultelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata