Patriciu: „Ministerul Finanţelor nu are bani pentru că nu ştie să aibă bani. Pentru că este prost”

Miliardarul Dinu Patriciu, romanul cu cea mai mare avere, continua atacurile asupra clasei politice autohtone pe care o acuza de „prostie”, dar de care totusi depinde iesirea Romaniei din aceasta criza.

.
El sustine inca o data necesitatea reducerii drastice a aparatului bugetar si le arata politicienilor modalitati mai simple de a aduce bani la buget, altele in afara de imprumuturi uriase de la institutii financiare internationale.
„Cosmarul nu s-a incheiat”, a spus Patriciu in emisiunea „Dupa 20 de ani” de duminica de la PRO TV.

El a precizat ca solutia imediata pe care guvernul trebuie s-o adopte este concedierea a aproape 600.000 de bugetari.

Criza se poate termina in sase luni, sau ani, sau putem suferi 20 de ani. In Romania criza va fi urmata de o perioada de crestere lenta care va depinde de inteligenta clasei politice”, a mai precizat omul de afaceri, adaugand ca, in Romania, criza economica va avea o forma de fierastrau, cu mai multe „W”-uri.

Ministerul Finantelor nu are bani pentru ca nu stie sa aiba bani. Pentru ca este prost. Banii sunt rezultanta inteligentei cu care-i strangi. Saracia este rezultatul incompetentei sau, la nivel social, al unei conjuncturi din care cei saraci trebuie ajutati sa iasa”, a mai spus Patriciu.

Dupa retragerea din afacerile cu petrol, Patriciu a anuntat initial ca va investi banii obtinuti din vanzarea Rompetrol in patru domenii: imobiliare, IT, energie regenerabila si media. Cu toate acestea, cea mai vizibila achizitie facuta pana acum de omul de afaceri a fost Banca Populara a Georgiei pentru care a platit 15 milioane de dolari.

Sursa: Ziarul Financiar

Citește și
2 Comentarii
  1. Ionut spune

    Chiar este prost

  2. Adelin spune

    Daca a ajuns patriciu (primul ciorditor al tarii de rafinarii) sa emita chestii economice cu pretentii de autocunoscator, inseamna ca suntem pe drumul cel bun.
    Drumul spre iad bineinteles. (si nu ala religios)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata