Patronii: Trecem toată activitatea la negru că oricum nu au cum să ne prindă

– La 20% cotă unică şi 25% TVA, patronii români spun că nu mai merită să faci afaceri oficiale în România. Ori îţi muţi afacerea în altă ţară, ori o faci la negru că oricum organele statului nu prind evazionişti, relatează Cotidianul.

.
Patronul grupului Mobexpert, Dan Şucu, spune că majorarea cerută de FMI este în fapt un mesaj ascuns pentru oamenii de afaceri. „Practic ni se spune clar că e timpul ca noi, oamenii de afaceri cinstiţi, să ne schimbăm atitudinea. Adică nu are nici un rost să mai plătim la stat taxe când putem da ceva mai sus şi se rezolvă totul. Cu 25% TVA, România ar avea cea mai mare TVA din Europa”, mai zice Dan Şucu.

Sorin Minea, preşedintele grupului Angst, spune că o TVA de 25% şi o cotă unică de 20% vor duce la scăderea puterii de cumpărare pentru fiecare român cu peste 10%.

„FMI poate să ceară majorarea taxelor cu cât doreşte. E dreptul lor să ceară şi pentru asta nu pot fi acuzaţi. Problema este ce va face actualul guvern. Pentru că el este vinovat dacă taxele cresc, şi nu FMI. Oricum, la ce majorări se anunţă nu putem decât să trecem toată activitatea la negru că oricum nu au cum să ne prindă. Eu nu ştiu cum poţi să ceri majorări de taxe când oricum sunt din ce în ce mai puţine firme care mai supravieţuiesc crizei. O asemenera majorare va duce România în colaps economic înaintea Greciei”, spune Sorin Minea.

Citește și
3 Comentarii
 1. shyne spune

  Acesti oameni trebuie ascultati si nu cei care habar nu au cat de greu le este IMM-urilor in aceasta tara, in care oricum dai la stat taxe degeaba (ce-mi ofera statul pt acele taxe? NIMIC! MA UMILESTE!) si cate taxe!!! IMM-urile sustin pensiile pe caz de boala (romanul la 40 de ani prefera sa se pensioneze si sa stea acasa), somajul, functionarii publici si restul facilitatilor garantate de stat… hai sa le distrugem, sa ramana doar marile corporatii care fac zeci de miliarde profit anual si care distrug micii intreprinzatori, acei oameni care nu fac afaceri cu statul si nici nu beneficieaza de avantaje ilegale din partea autoritatilor… o idee geniala a acestui stat autoritar!

 2. Anca spune

  Traim intr-o tara condusa de niste javre fara minte. Facand un sondaj personal mai mult de 90% dintre parintii ce au copii pana la varsta de 18 ani, doresc sa-i trimita din acesta tara plina de mocirla. Au sa ramana aceste javre sa munceasca pentru toate sectoarele economice. Rusine! Rusine!

 3. octaviana spune

  In aceste momente grele din tara cred ca solutia ar fi emigrarea.
  aici murim de foame

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata