Patru medalii câştigate de elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Elevii români au obținut patru medalii – una de aur, două de argint și una de bronz – la cea de-a XXVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, organizată în Taipei (Taiwan), în perioada 13-20 iulie, informează Ministerul Educației Naționale.

Multiplu medaliat internațional, bistrițeanul Rareș Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, și-a adăugat în palmares încă o medalie de aur, la fel ca la precedentele două ediții.

„Aș dori să punctez o reușită majoră a României la această competiție: Rareș Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depășind performanța realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obținute la Olimpiada Internațională de Informatică, Rareș este depășit de doar 5 concurenți”, a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român și coordonatorul Comisiei de pregătire și selecție a lotului național de informatică pentru seniori.

Vlad Gavrilă, actualmente student la Cambridge, a însoțit echipa României în calitate de deputy leader.

Medaliile de argint au fost obținute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara (laureat cu argint și anul trecut), și de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La ediția 2014 a Olimpiadei Internaționale de Informatică au participat 303 concurenți din 86 de state.

Olimpicii români revin în țară luni, 21 iulie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, la ora 13,15, informează Biroul de presă al MEN. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata