Patru nave NATO au ajuns în Marea Neagră pentru a participa la manevre cu forţele navale române şși bulgare

Patru nave de război ale NATO au intrat joi în Marea Neagră pentru a participa la manevre militare comune cu forțele navale din România și Bulgaria, a anunțat Alianța Nord-Atlantică într-un comunicat citat de portalul american RTT News.

NATO precizează că este vorba despre ‘o desfășurare de rutină menită să sporească solidaritatea între membrii Alianței și capacitatea operațională în regiune’.

Cele patru nave fac parte din Gruparea Navală Permanentă de Luptă împotriva Minelor din Mediterana (NATO Mine Counter-Measures Group 2 — SNMCMG2). Două dintre ele aparțin marinei militare italiene, respectiv fregata ITS Aviere și dragorul de mine ITS Rimini, celelalte fiind o navă a marinei turce, TCG Akcay, și una a celei britanice, HMS Chiddingfold, ambele dragoare de mine.

Ele vor ajunge vineri în portul bulgar Burgas și vor participa apoi la exercițiile navale BREEZE 2014, conduse de flota bulgară.

Următoarea etapă a misiunii navelor NATO este România, unde vor lua parte la alte manevre navale comune, se mai menționează în comunicatul Alianței Nord-Atlantice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata