Pavilionul României la EXPO Shanghai, vizitat de peste două milioane de persoane

Pavilionul României la EXPO 2010 – „Greenopolis” –  a fost vizitat, pe parcursul celor trei luni de la deschiderea Expoziţiei Mondiale de la Shanghai, de 2.150.000 de persoane.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe transmis luni, 2 august,  în cele 90 de zile de la începutul EXPO 2010, Greenopolis a găzduit peste 1.800 de reprezentaţii artistice (în jur de 20 pe zi), şapte forumuri economice şi numeroase alte evenimente de promovare a relaţiilor comerciale româno-chineze, printre care Săptămâna Vinului Românesc, Săptămâna Modei Româneşti la Shanghai şi Expoziţia de Produse Generale.

Duminică, Ansamblul Folcloric Oradea (Nagyvarad) şi reprezentanţii Facultăţii de Muzică din Timişoara a început o nouă serie de spectacole pe scena Pavilionului României.

În perioada 16 iunie – 31 iulie, programul artistic din pavilionul ţării noastre a fost asigurat de fanfara „Zece Prăjini”, ansamblul folcloric „Căluşarii Slatinei”, cvartetul „Imporioso” şi cvintetul „Composito”.

Vizitatorul cu numărul 2.000.000 la Pavilionul României a fost înregistrat la 24 iulie, fiind vorba despre Han Liang, un tânăr în vârstă de 36 de ani, de lângă Shanghai.

El a câştigat, alături de familia sa, o vacanţă în România – voucher-ul cadou de călătorie fiind înmânat, la 29 iulie, de Ziua României la EXPO 2010, de şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, şi de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

EXPO 2010 are, în medie, peste 400.000 de vizitatori pe zi, iar până la 1 august s-au înregistrat, în total, 35.178.600 de vizitatori.

La 30 iulie, Pavilionul României la EXPO 2010 Shanghai a găzduit cel de al 7-lea Forum Economic Româno-Chinez, organizat de Ministerul Economiei şi Mediului de Afaceri, ca parte a eforturilor mai ample de consolidare a relaţiilor economice dintre cele două ţări.

„Pavilionul nostru, platformă de promovare a intereselor economice ale României, vă stă la dispoziţie ori de câte ori veţi considera că este nevoie să ne consultăm, să vă informaţi în legătură cu mediul de afaceri şi legislaţia din România privind facilităţile şi oportunităţile de investiţii din ţara noastră.

Prin întâlniri, dorim să contribuim la dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi China şi la găsirea soluţiilor de a reduce acel deficit al balanţei comerciale”, le-a precizat comisarul general al României la EXPO 2010, Ferdinand Nagy, investitorilor chinezi.

Cel mai intens moment al prezenţei României la EXPO 2010 a avut loc la 29 iulie, când ţara noastră şi-a sărbătorit Ziua Naţională la expoziţia mondială.

Din delegaţia României la EXPO 2010, condusă de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, au făcut parte ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, membri ai Parlamentului României, secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Vasile Timiş, ambasadorul României la Beijing, Viorel Isticioaia, consulul general al României la Shanghai, Florin Tacu şi comisarul general al României la EXPO 2010, Ferdinand Nagy.
„Prin pavilionul nostru la Shanghai, lansăm pentru conaţionalii noştri un mesaj de încredere în forţele proprii, un mesaj de modernitate, de avangardă chiar. În ciuda crizei economice, România are ambiţia, talentul, tehnologia şi viziunea de a construi o vitrină credibilă în China”, a subliniat şeful diplomaţiei române la Shanghai.

Pavilionul României la expoziţia mondială de la Shanghai – Greenopolis – este o construcţie în formă de măr.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata