Pe cine va opri Fiscul în trafic

Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală îi vor putea opri pe şoferi în trafic, iar viitorii conducători auto vor trebui să ştie acest lucru la examen.

Viitorii şoferi vor învăţa pentru examenul auto că nu doar poliţiştii pot opri autovehicule în trafic, ci şi angajaţii ANAF, respectiv inspectorii Gărzii Financiare şi cei de la Vamă, dacă un proiect de lege aflat în dezbatere publică până pe 13 august va trece de Parlament, informează România liberă.

Potrivit preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, controalele vor fi efectuate de „comisarii Gărzii Financiare şi cei de la Vămi, care sunt în subordinea ANAF, în zonele de aglomeraţie financiară pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală.

Cei vizaţi vor fi conducătorii mijloacelor de transport marfă care de obicei nu au documente sau au marfă peste limita legală admisă„. Potrivit Regulamentului în vigoare, şoferii au obligaţia de a opri la semnalul poliţiştilor de frontieră, îndrumătorilor de circulaţie ai Ministerului Apărării, agenţilor de cale ferată, membrilor patrulelor şcolare de circulaţie, la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ şi a nevăzătorilor, la ridicarea bastonului.

Dacă proiectul va trece, şoferii vor trebui să oprească şi la bastonul inspectorilor Fiscului. În cazul în care bastonul este scos pe partea stângă, trebuie să oprească şoferii aflaţi pe banda stângă de circulaţie, pe acelaşi sens sau pe sensul opus de mers.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata