Pe Internet s-a format o comunitate „anti-BCR”

 • Pe Yahoo Groups exista deja un grup de clienţi nemultumiţi de practicile BCR
 • Cei nemultumiţi de BCR sunt invitaţi să se înscrie în acest grup, la

„Primul gând este a ne reuni cât mai multe persoane care să denunţe, să aducă la cunoştinţa opiniei publice din România şi mai ales să îi informeze pe cei care doresc să ia un credit în următoarea perioadă de timp, despre metodele BCR, despre felul în care banca face bani pe spatele clienţilor vechi (se poate citi şi clienţi fideli/loiali), sau mai bine spus «foşti clienţi captivi», eliberaţi de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de acum trei săptămâni.

Acţiunea noastră cuprinde 4 puncte/obiective:

1) dobânda să fie formată din EURIBOR/ROBOR + MARJA CARE O ARE FIECARE ÎN CONTRACT (în vechile contracte se specifică faptul că dobânda se calculează din DOBÂNDA DE REFERINŢĂ + o marjă care variază la fiecare). Această dobândă de referinţa nu este afişată nicăieri la sediile BCR, asa cum se prevede în contract. Mai mult, nu ştie nimeni din angajaţii BCR să explice cum se calculează.

2) Aplicarea corectă a prevederilor OUG 50, fără clauze suplimentare din partea BCR.

3) Restituirea comisioanelor aplicate abuziv în aceste 3 luni, cât durează modificarea contractelor, comisioane anulate prin OUG 50, pe care continuăm să le plătim.

4) Restituirea tuturor sumelor percepute abuziv de-a lungul timpului. Să se facă o anchetă, să se justifice fiecare bănuţ luat, să se explice cum s-a calculat acea dobândă de referinţă „afişată la sedii” (sediul cui ?!).

Clienţii noi beneficiază de dobânzi mai bune decât clienţii vechi. Pentru clienţii vechi, că să reduci rata, trebuie să faci refinanţare, ceea ce implică alte costuri, alte comisioane, si ajungi unde?! De asemenea, clienţii vechi au primit «oferte» care conţineau dobânzi mari şi îţi impuneau rate fixe pentru restul creditului (rata fixa înseamnă comision de rambursare anticipată). Fac orice ca să te prostească!

Deşi BNR a redus dobânda cheie la creditele în lei, rata a continuat să crească. La fel şi la creditele în euro. Cum se numeşte: jaf cu acte în regulă, cămătarie la drumul mare ? Sunt bănci care au redus dobânda şi, implicit, ratele au scăzut (deci avem cu ce compara).

Am depus fiecare din grup o mulţime de reclamaţii, rămase fără răspuns sau am primit răspunsuri evazive.

Căutăm să ne adunăm cât mai mulţi oameni, să dăm în judecată BCR, să facem o petiţie la CEDO, nu mai putem înghiţi hoţia BCR!!!”

Grupul de Iniţiativă „anti-BCR”

Citește și
17 Comentarii
 1. Romeo Iulian CIOCANEA spune

  In urma cu cca 3 luni am trimis niste bani unei nepoate de-a noastre care studiaza in Germania. Pentru 100 euro cei de la BCR mi-au perceput comision 5 euro desi banii au fost depusi de la un ghiseu BCR si mergeau tot intr-un cont BCR. Se cheama jaf la drumul mare cu acordul tacit si complice al BNR si al autoritatilor romane care au ca „obiect de activitate” tocmai protectia cetateanului.

 2. Catalin spune

  Eu am trimis 300 de lire intr-un cont BCR din UK in Romania. Mi-au refuzat transferul cei din Romania, si mi-au si luat 60 de lire comision. Adica 20%. Am sunat sa intreb cine mi-a luat comisionul si pentru ce, si au putut justifica doar 20 de lire, restul mi s-a spus ca au fost luati de banci intermediare. De parca banii ar merge din Romania, intr-o banca din Ucrainam, apoi intr-o banca in polonia, apoi intr-o banca in germania, si in final in UK. Si fiecare isi ia comisionul… Din nou, jaf la drumul mare… Pe langa faptul ca personalul este slab pregatit si total nepoliticos, mai au si tupeul sa dea niste explicatii de te doare mintea…

 3. BRD "entusiast" spune

  Pe cand un grup si despre BRD?

 4. bidi spune

  datorita lacomiei si a creditelor mari neperformante, in urmatorii 3 ani bancile de la noi vor da faliment. Nu vor ramine mai mult de 15 banci comerciale.BCR are toate motivele sa falimenteze

 5. aceeasi situatie spune

  De ce nu reclamati domnilor?
  Reglementarile Comisiei Europene 2560/2001 privind platile transfrontaliere (in RO apronata prin Hotarare de Guvern in oct. 2008 -cred ca OUG 113/2008) obliga bancile sa ceara comisioane egale cu cele pentru platile facute in interiorul tarii.
  Verificati ce va spun si nu va lasati furati de hotii astia!
  Personal pentru o plata de 400 euro in Irlanda mi-au cerut 60 de euro pe cand din Spania am facut-o cu 3 euro.
  Daca tacem si inghitim ei continua ca doar banii le plac si in Romania sant multi ce nu intrabam si ne conformam ca doar „asta este”.
  Succes

 6. iulian spune

  Acelasi lucru este valabil si pentru BRD banca care si-a permis in 2009 februarie sa majoreze dobinzile de la 10.5% la 24% fara a avea o justificare reala , fortind o mare parte din clienti sa semneze prelungirea creditelor la o dobinda foarte mare ceea ce au dus in pragul falimentului multe firme. In comparatie cu CEC-ul care avea un 16-18% dobinda BCR care avea ~19% dobinda etc……….
  De asemenea au avut un mod de calcul al dobinzii foarte ciudat si de incriminat dupa o asa zisa dobinda interna TDB care nimeni nu stia ce reprezinta si cum este ea formata .
  La fel si comisioanele de rambursare anticipata 4% foarte mari care te inrobeau .ca sa nu mai vorbim de celelalte comisione si rascomisioane.
  Concluzie: Bancile si-au permis orice cu voia BNR care este responsabil direct de acest lucru si care au facut profit pe spinarea si naivitatea a MILIOANE de ROMANI care au fost pacaliti de sistemul bancar RUSINE SA VA FIE !!!!!!!!!!!!

 7. Carare spune

  DACA DOBANZILE NU SCAD ASTFEL INCAT SA PLATESC O RATA OMENEASCA EU NU MAI PLATESC NICIUN CENT BCR ULUI PT CA VOI FI MURITOARE DE FOAME .

 8. CRISTIAN spune

  CAND ATI FACUT CREDITELE LA CE V-ATI GANDIT? CA AVETI NEVOIE DE CASUTE SI MASINUTE PE CARE NU VI LE PERMITETI…DECAT CU BANUTI DIN VIITOR

 9. Anca Cristina spune

  Am facut sesizare cu privire la incasarea de catre BCR a unor comisioane abuzive si calcularea dobanzilor dupa placul lor si mi-au raspuns ca nu stiu sa interpretez OUG 50, cand eu de fapt le-am cerut restituirea sumelor incasate de banca ilegal. Sunt din Botosani, poate mai vrea cineva sa mi se alature si sa facem front comun in instanta. Adresa mea de email este: antonio06gt@yahoo.com

 10. MIRCEA spune

  In anul 2005 am contractat de la BCR un credit de nevoi personale pe o perioada de 5 ani in valoare de 20.000 RON .Creditul avea la data acordarii o dobanda de 10% pe an care era revizuibila semestrial. In asa fel a fost revizuita semestrial incat in anul 2010 am ajuns la dobanda de 18,2%. La momentul acordarii creditului am platit un comision de gestiune mentionat in contract de 1,75% din valoarea creditului,deci in suma de 350 RON, pentru ca ulterior de prin anul 2007,deci dupa 2 ani sa mi se perceapa un comision lunar de administrare conturi curente de 1,75 lei.Acest comision nu era trecut in contract.Nu mai vorbesc de comisionul de urmarire riscuri lunar in procent de 0,17% calculat la valoarea creditului contractat si nu la soldul lunar, aceasta cu atat mai mult cu cat am incheiat cu BCR ASIGURARI si o asigurare pe perioada derularii creditului.Nereguli mari facute de banca si nimeni nu-ti da un raspuns.Sunt hotarat sa ma alatur grupului de clienti nemultumiti de practicile BCR.

 11. CATALIN spune

  http ://www.anpc.gov.ro/anpc/index.php?option=com_content&view=article&id=307%3Asfaturi-pentru-consumatori-la-semnarea-actelor-aditionale-de-modificare-a-contractelor-de-credit-&catid=23%3Acomunicate-de-presa&Itemid=51

 12. frumuzache_mircea spune

  vreau sami verific contul la bcr pe internet cu fac sa aflu daca am bani pe card

 13. Ala spune

  BCR ar o politica agresiva, nu da doi bani pe client.Sper sa se duca dracului

 14. maria socol spune

  Nepotul meu a primit 200lei de la bunica lui (mama mea) si i-a depus in cont la BCR. Dupa 2 ani in care nu a mai umblat la cont s-a dus sa-si retraga banii si a ramas „placut” surprins cand banca i-a dat doar 190lei dupa ce se folosise 2 ani de banii clintului.Dupa cat timp ar fi ramas fara nici un leu in cont??
  Mama mea a avut si dansa bani in cont la BCR si cand i-a retras,exact la termenul pt. care nu se percepeau penalizari,
  a primit mai putini bani decat a depus. Raspunsul
  angajatei BCR la nedumerirea dansei:'” Da ce crezi dumneata ca nu trebuie sa platesti pentru ca ti-am administrat banii?”
  Deci singura concluzie care se poate trage este:nu va tineti banii acasa ca s-ar putea sa vi-i fure hotii depuneti-i la BCR ca sigur dupa un timp o sa ramaneti fara ei.

 15. Alina spune

  BCR ARE TOATE SANSELE SA INCHIDA USILE, ADICA SA DEA FALIMENT. NU SUNT MULTUMIT DELOC DE EI. EU MI-AM SCOS TOTI BANII SI I-AM DEPUS IN ALTA BANCA. CREDITUL MEU L-AM REFINANTAT TOT LA ALTA BANCA CU DOBANZI MAI MICI FARA COMISIOANE ASCUNSE. AM OBSERVAT CA IN ULTIMUL TIMP ANGAJATII DE ACOLO AU DISPARUT….OR FI FOST DATI AFARA SAU OR FI PLECAT. ESTE UN GHISEU LA CARE SE LUCREAZA…DOUA LIBERE….

 16. bau spune

  Draga Maria Socol , cand banii sunt tinuti in contul curent banca nu se foloseste de ei .

  In unele banci respectate de afara(unde sunt clienti cu bani multi ) dai bani bancii sa ti-i pastreze , nici macar nu se pune problema de dobanda .
  Dar na , noi romanii vrem zero comisioane , dobanzi cat mai mari la depozite si garantarea lor , dobanzi mici la credite , daca ai vreo problema banca sa te ajute fara nici o pretentie . Se bucura lumea cand ia un credit si u gireaza cu nimic ca mai dau si ei o teapa mica .. Tipic .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata