Penalităţi usturătoare pentru românii care nu-şi plătesc ratele la bănci

Daca nu puteti plati rata la timp, e mai bine sa anuntati banca. Daca amanati plata pur si simplu, penalitatile sunt usturatoare si e oricum posibil sa nu mai puteti lua un credit cativa ani buni.

N-au anuntat banca de impasul in care se afla, asa ca sute de mii de romani platesc deja penalitati pentru ratele neachitate la timp. Si nu sunt mici. La creditele ipotecare, BCR, CEC sau Piraeus Bank percep penalitati sub forma de dobanda adaugata la dobanda din contract intre 1 si 4% pe an.

La Unicredit penalizarea este de 10%, la Credit Europe 15%, iar la Banc Post de 20 de procente peste dobanda din contract. ING adauga 12% in plus la dobanda creditului in euro si 25% pentru cel in lei. Raiffeisen, Volskbank si BRD aplica penalitati la suma restanta de plata. Intre 2% sau 10 euro, pana la 15% pe luna, informeaza Antena3.

Citește și
2 Comentarii
  1. Tf spune

    Sa vedem si declaratia lui Isarescu, salvatorul.. monedei nationale..

  2. juju spune

    numai in romania isi permit bancile asemenea mizerii atat ca nivel al dobanzilor comisioanelor si penalitatilor si asta e un motiv pt care sunt ingropati si oameni a caror structura e de bun platnic.sunt niste bani pentru care bancile nu muncesc pur si simplu camataresc pentru ca li se permite RUSINE SISTEM BANCAR ROMANESC.RUSINE ISARESCU ne am saturat de tine si de „marile tale performante” .ne arati camara plina si spui ca trebuie totusi sa facem foame

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata