Pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor scădea

Pensiile militarilor sub 3.000 de lei nu vor scădea, ci doar cele care depăşesc această sumă, a declarat, miercuri (7 aprilie 2010), într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

„Cu cât pensia va fi mai mare, cu atât scăderea va fi mai mare, dar în niciun caz nu se va ajunge la 69 la sută”, a spus Şeitan. Potrivit acestuia, nu există niciun document oficial care să se refere la simulări – nici al Ministerului Muncii, nici al Casei de Pensii, acestea fiind simulări tehnice, făcute de experţi, pentru a face un calcul de calibrare.

„Atâta timp cât nu există un astfel de document şi din cauza faptului că nici datele nu erau complete nu se poate trage o concluzie din această simulare făcută cu date puţine că toate pensiile vor avea o astfel de scădere. Cred că afirmaţia este nefericită, este nefondată şi nu este făcută decât pentru a crea emoţie fără rost”, a spus acesta.

Citește și
3 Comentarii
 1. MILITARUL spune

  Domnilor guvernanti, domnule prim ministru, domnule ministru al MApN, lasati-ma sa cred ca in guvenul Romaniei au fost alesi cei mai competenti, cei mai potriviti oameni care pot sa conduca Romania,care pot oferii tuturor oamenilor muncii conditii dintre cele mai bune, o apropiere a nivelului de trai asemanator cu al celorlalte state din Uniunea Europeana.Nu cred ca-i va trece cuiva prin cap – dintre cei din guvern- sa micsoreze nivelul pensiilor care sunt in prezent in plata, deoarece ,comform Cnstitutiei Romaniei , nici o lege nu actioneaza in trecut ci numai in viitor.Daca se intampla altfel , inseamna ca Guvernul Romaniei incalca grosolan Legea de Baza a Romaniei care este Constitutia si ar trebui data in judecata – deoarece in Constitutie se spune ca „nimeni nu este mai presus de lege ” .Legea pensiilor militare , nu au facut-o militarii si nici altcineva in necunostinta de cauza, a fost intocmita tot de d-voastra guvernantii,a fost aprobata de cel mai inalt for legislativ al tarii – Parlamentul Romaniei-si nu va puteti dezice ,sau contrazice dupa o perioada relativ scurta de la adoptare.In alta ordine de idei, aceasta Lege a Pensiilor Militare , a fost intocmita asemanator cu legile Pensiilor Militare ale altor state europene . tinere tari democratice, cu aceleasi greutati si nevoi ca ale noastre, poate si mai mati si tot nu au procedat la reformarea acestor legi.Deci domnilor guvernanti, fiti asa cum am crezut ca ati fost cand v-am votat , adica destepti , cinstiti,corecti incoruptibili si cu respect fata de APARATORII SCUMPEI NOATRE PATRII – ROMANIA- .Va multumim.

 2. MILITARUL spune

  Domnilor , care comentati pensiile militare si le categorisiti ca fiind ‘ PENSII NESIMTITE” Din cunostintele mele , legea privind pensiile militare este asemanatoare cu legea pensiilor militare din statele Uniunii Europene , deci din punctul acesta de vedere nu mai este nimic de comentat. La noi , aceasta lege are vechime de cateva sute de ani , inca de pe vremea lui ALEXANDRU IOAN CUZA. cu toate particularitatile ei , lege care nu a putut fii modificata nici chiar de regimul comunist, cu toate ca au fost incercari numeroase. Modificarea acestei legi nu s-a putu face deoarece militarii nu primesc salariu, ci solda – forma de plata care nu se poate confunda cu salariu – drept plata pentru serviciile aduse statului privind apararea granitelor statului, a cuceririlor revolutionare a integritatii si suveranitatii tarii. Militarii, sunt singurii care la angajare in serviciu depun un juramant prin care se angajaza sa-si riste chiar viata pentru indeplinirea sarcinilor si obiectivelor primite.Militarii sunt singurii care pe tot timpul indeplinirii serviciului nu au carte de munca ca toti ceilalti oameni ai muncii, sunt singurii care nu se pot constitui in sindicate, care nu pot face parte din partide politice, care nu pot fii actionari la nici un fel de firme,care nu pot face greva,care sunt obligati prin legi si ordine sa execute orice dispozitie (ORDIN) primit fara nici un comentariu,care se afla in programul de lucru 24 din 24 de ore pe zi din care sunt platite doar 8 ore care sunt mutati cu domiciliu la ordin ,oriunde in tara fara sa se poate opune acestui lucru,care participa la activitati deosebit de grele ,lasandu-i familia singura, ca de exemplu: inlaturarea urmarilor unor catastrofe naturale,cutremure , inundatii, incendii de mari proportii,la care civilii sunt doar spectatori -la televizor si multe altele pe care nu le mai enumar pentu ca nu mi-ar ajunge spatiul si timpul .

  In concluzie , domnilor care considerati pensiile militare ca fiind NESIMTITE, de aceea pensiile militarilor sunt ceva mai mari decat a unora dintre dumneavoastra, aceasta fiind recunoasterea statului pentru serviciul de mare importanta efectuat de catre militari , recunoasterea greutatilor si privatiunilor la care sunt supusi militarii, recunoasterea muncii deosebit de stresanta si periculoasa a militarilor, de aceea domnii mei ar trebui sa le acordati un minim de respect pentru ceea ce fac pentru tara , pentru dumneavoastra. Sunt deacord ca unii dintre d-voastra aveti pensii mici , dar acest lucru nu este din vina militarilor ci a sistemului si a celor ce ne conduc destinele. Logic ,cinstit si corect ar tebui sa nu ne invrajbim unii pe altii, unii impotriva celorlalti, ci sa ne cerem drepturile de la cei in drept daca ne consideram nedreptatiti,nu sa ne acuzam reciproc unii pe altii sa ne aducem injurii si jigniri unii altora.Militarii nu va iau banii din fondul dumneevoastra de pensii , ci din bugetul aprobat Ministerului Apararii Nationale .Nu vedeti domnilor ca guvrnantii ne instiga unii impotriva celorlalti numai pentru a ne distrage atentia de la greutatile prin care trecem si sa nu vedem sau chiar sa uitam greselile pe care le fac de afacerile mai mult sau mai putin legale pe care le fac? Daca picam in plasa si intram in jocul lor atunci suntem pierduti o sa ne omoram unii pe altii si n-o sa stim de ce.Pana o sa ne vina mintea cea de pe urma la cap eu va spun , sa va dea dumnezeu sanatate , sa va lumineze mintea si sa ne dea putera sa suportam si altele si mai grele daca nu stim sau nu vrem sa actionam corect.

 3. PANI HACITIN spune

  Cat de viteji sunteti voi, anonimii. Nu uitati, anonimilor, ca, daca, militarii acestei tari nu si-ar fi facut datoria la un anumit moment, ati fi vorbit orice alta limba in afara de cea de acum sau, poate, nici macar nu ati fi existat. Nu uitati, anonimilor de peste tot, militarii sunt in slujba tarii pana la pensie, zi de zi, pe cand civilii se bucura de seri si weekend-uri, in liniste si pace. Asadar, anonimilor, ciocul mic si joc de glezne , pentru ca datorita militarilor acestei tari stati voi acasa, cu berea in fata, si scrieti ce vreti sau nu vreti pe net. RUSINE, ANONIMILOR!!! .In ’68 cand tremura rahatu’ in romani,tu, fireste, fiind din generatia care are numai drepturi,astia de care vorbesti tu acum,au plecat in dispozitivele de lupta,fara sa stie daca nu incepe al III lea razboi mondial,nici nu cred ca s-au gandit ca lasa copii,sotii ,in urma,au plecat fara sa comenteze. Aaaaaa, ca UNII dintre ei au mai baut?! Da’ tactu’,mai ,,intelectual” crezi ca nu a baut din cand in cand? Citeste putina istorie,intrebati parintii cum a fost atunci…nu ti-ar strica sa fii mai ponderat si mai aproape de subiect. In TOATE tarile civilizate militarii au un statut special…esti penibil…demn de mila. STUPIDITATEA SI INVDIA NE FAC VIATA AMARA …AMARA…… In rest numai de bine ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata