Pensiile, salariile şi ajutoarele sociale ce vor fi reduse sau anulate

Guvernul a decis: de la 1 iunie salariile la stat scad cu 25% (reducere aplicata venitului brut), alocatiile copiilor pana in doi ani si pensiile vor fi reduse cu 15%, la fel ca si ajutoarele pentru veteranii de razboi si invalizi. Nici pensia minima garantata nu a scapat intreaga – scade la 300 de lei, informează Ziare.com.

Guvernul a dat o ordonanta de urgenta  miercuri, 12 mai, potrivit careia castigul salarial brut al angajatilor de la stat se va diminua cu 25 %, dar fara ca acesta sa scada sub 600 de lei.

Nici nou-nascutii si parintii acestora nu vor mai lua cine stie ce bani de la stat, fiind scazute cu 15 la suta toate alocatiile, indemnizatiile si ajutoarele oferite acestora.

Veteranii de razboi, eroii si persoanele persecutate din motive politice isi vor pierde o parte din venituri. Scaderea de 15 la suta, anuntata de autoritati, se va aplica la indemnizatiile si sporurile invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, drepturilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 5 martie 1945, precum si ale celor deportate.

Vor fi reduse si indemnizatiile persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii, in perioada 1950 – 1961, ale eroilor Revolutiei din decembrie 1989 si ale celor care au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste din Brasov, in noiembrie 1987.

Asa-numitele „pensii nesimtite” vor reveni in limite mai apropiate de cele ale pensionarilor de rand.

Astfel, pensiile prevazute de legi cu caracter special vor fi impozitate cu 90 la suta, dupa ce se vor deduce, din partea de pensie suportata de la bugetul de stat, contributia de asigurari sociale de sanatate si impozitul pe venit.

Tot cu 15% vor fi reduse si ajutorul de somaj, pensiile personalului miliatar si civil din cadrul unitatilor ce apartin de Ministerul Apararii Nationale, dar si salariile compensatorii oferite disponibilizatilor, prin concedieri colective, efectuate in urma unor restructurari si reorganizari ale unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si sociectati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si din cele subordonate autoritatilor administratiei publice locale.

Citește și
1 Comentariu
  1. georgescu corneliu spune

    Sa nu uite basescu + boc + PDL-ul , ca a existat o revolutie , care l-a executat pe dictatorul ceausescu…basescu si ai lui calca pe urmele lui ceausescu…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata