Pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema veniturilor pensionarilor, dar Parlamentul e suveran, declară premierul Cioloş

Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri, cu referire la decizia Legislativului privind pensiile speciale pentru parlamentari, că pensiile speciale nu reprezintă o modalitate de a rezolva veniturile pensionarilor, dar a precizat că Parlamentul este suveran și nu trebuie să dea socoteală în fața Guvernului, ci în fața alegătorilor.

„Din punctul meu de vedere, pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema veniturilor pensionarilor. În rest, Parlamentul este suveran, este cel ales de români și nu cred că Parlamentul trebuie să dea socoteală în fața Guvernului, ci a alegătorilor în primul rând”, a afirmat Dacian Cioloș, la Parlament, întrebat cum vede faptul că anul viitor pensiile românilor vor crește cu doar 5%, iar deputații și senatorii și-au aprobat pensii speciale.

Marți, plenul Camerei Deputaților și Senatului a adoptat cererea de reexaminare a președintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor. Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaților și senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata