Pensionarii îi cer lui Traian Băsescu să reexamineze măsura de reducere a pensiilor

Pensionarii din întreaga ţară îi cer public preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să reexamineze măsura de a se reduce cu 15% pensiile, începând cu 1 iunie.

Pensionarii susţin că această măsură nu ţine seama de situaţia deosebit de precară în care se află marea majoritate a persoanelor în vârstă ale căror venituri sunt cu totul insuficiente de a acoperi nevoile elementare de hrană, medicamente sau încălzirea locuinţelor.

„Suntem conştienţi că pentru depăşirea perioadei dificile şi complicate în care se află în prezent România sunt necesare eforturi şi restricţii din partea întregii societăţi, dar totodată, credem că este o flagrantă nedreptate ca şi de această dată pensionarii să fie cei care trebuie să resimtă cel mai mult sacrificiile care se impun.

Vă rugăm, domnule Preşedinte, de a reexamina soluţia privind reducerea pensiilor şi în cadrul prerogativelor constituţionale care vă revin, să împiedicaţi prăbuşirea acestei categorii de oameni nevoiaşi în zona mizeriei şi disperării”, se scrie în scrisoare.

Potrivit unui comunicat de presă se arată că din 4.765.822 pensionari de asigurări sociale de stat, 53,5% au o pensie sub 700 lei lunar, şi 79,3% sub 1.000 lei, în condiţiile în care alimentele de bază, serviciile, combustibilul, electricitatea înregistrează o creştere continuă a preţurilor.

Semnatarii scrisorii sunt cei de la Uniunea Generală a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România, Federaţia „Unirea” a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională „Omenirea” a CARP din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata