Pensionarii se pregătesc de proteste

Organizaţiile pensionarilor solicită preşedintelui Traian Băsescu să renunţe la ideea impozitării pensiilor, în caz contrar protestele pensionarilor vor fi fără precedent, a declarat joi, 15 iulie, într-o conferinţă de presă, Preda Nedelcu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Pensionarilor.

Pensionarii susţin că în ultimii doi ani le-au tot fost încălcate drepturile. Astfel, de la valoarea punctului de pensie de 45 la sută din salariul mediu brut pe economie s-a ajuns la 42 la sută.

„Dacă Curtea Constituţională a considerat că pensia este un drept şi nu un venit şi nu a fost de acord să ne fie redusă cu 15 la sută, atunci puterea a decis introducerea TVA 24 la sută, iar preşedintele României solicită impozitarea tuturor pensiilor cu 16 la sută„, susţine Preda Nedelcu.

Conform pensionarilor, în acest moment sunt 4,7 milioane de pensionari, din care 3.780 au pensii sub 1.000 lei. Dintre aceştia, 50 la sută au pensii sub valoarea salariului minim pe economie.

Pensionarii s-au adresat Federaţiei Europene a Pensionarilor pentru a le ridica problemele în faţa Comisiei Europene şi au anunţat că în toamnă vor relua protestele în stradă.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    IN DICTATURA LUI BASESCU TOTUL ESTE ACCEPTAT, TOTUL SE FACE CUM VREA BASESCU.TOATA DEMONSTRATIILRE COMENTARIILE NOASTRE DECENTE SUNT DE PRISOS CA APROAPE TOATE ZIARELE CENZUREAZA PENTRU SUPRAVETUIREA LOR, SI FRCA DE SECURITATEA LUI BASESCU.DIN PACATE SUNTEM IN CONPETITIE CU COREA PENTRU SUPRAVETUIRE.ASTA NU E VIATA IN DICTATURA LUI BASESCU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata