Pentru divizia de administrare a activelor a NN Group, Goldman Sachs va plăti 1,70 miliarde de euro

În data de 19-august din 2021, NN Group NV a anunţat că Goldman Sachs va achiziţiona NNIP, divizia de administrare a activelor companiei olandeze de asigurări, pentru 1,70 miliarde de euro (1,98 miliarde de dolari), transmit Reuters şi Financial Times.

În contextul organizării, este cea mai mare achiziţie a băncii americane de investiţii de când David Solomon a devenit director general, în 2018.

Această tranzacţie face parte din strategia lui Solomon de a face fluxul de venituri al băncii mai puţin dependent de câştigurile de pe pieţele globale. În plus, cele două companii au format un parteneriat strategic pe zece ani, prin care Goldman va furniza companiei olandeze servicii de gestionare a activelor.

Graţie tranzacţiei, rata solvabilităţii Solvency II se va îmbunătăţi cu 17 puncte procentuale, a informat NN.

În contextul economico-bancar, NNIP (NN Investment Partners) gestionează active în valoare de 355 miliarde de dolari.

În opinia sa, David Solomon a declarat pentru Financial Times că achiziţia „ne ajută să ne extindem platforma de gestionare a activelor, în special prin întărirea poziţiei noastre în Europa”.

Totodată, şi alte companii au fost interesate de preluarea diviziei de administrare a activelor a NN Group NV, astfel, au fost grupul bancar elveţian UBS şi firma germană DWS.

Aşadar, NN este activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia. Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata