Percheziţii DIICOT în trei judeţe într-un dosar de contrabandă cu ţigări; prejudiciul estimat – peste 500.000 euro

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Brăila efectuează, luni, 32 percheziții domiciliare pe raza județelor Brăila, Galați și Suceava, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2010, pe raza județelor Brăila, Galați și Suceava s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca principală preocupare infracțională contrabanda cu produse din tutun, care provin din Ucraina și Republica Moldova. S-a reținut că membrii grupului au procurat, transportat, depozitat și distribuit importante cantități de țigări, obținând importante beneficii materiale, prejudiciul estimat fiind de peste 500.000 euro”, precizează un comunicat al DIICOT remis luni.

Potrivit sursei citate, la sediul DIICOT — Biroul Teritorial Brăila urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 70 de persoane.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Brăila, S.C.C.O. Vrancea, B.C.C.O. Galați, B.C.C.O. Suceava și cu sprijinul I.P.J. Brăila și I.J.J. Brăila, iar suportul tehnic și informativ a fost asigurat de către S.R.I. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata