Percheziţii DNA în 13 locaţii, între care la Primăria Capitalei, Administraţia Cimitirelor şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti

Procurorii DNA efectuează duminică, 6 septembrie, percheziții domiciliare la trei instituții publice – Primăria Capitalei, Administrația Cimitirelor și Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, în dosarul în care a fost reținut Sorin Oprescu, au declarat  surse judiciare.

Anchetatorii fac percheziții și la domiciliul primarului și al altor persoane.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2013 — 2015.

În cursul zilei de 6 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate în municipiul București și județele Bacău, Călărași și Ilfov, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA postat duminică pe site-ul instituției.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Procurorii DNA l-au reținut pe Sorin Oprescu, primarul municipiului București, pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani.

El va fi prezentat, duminică, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citiţi şi:

Sorin Oprescu, reţinut de DNA pentru luare de mită

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata