Percheziţii DNA la Ministerul Educaţiei

Procurorii DNA au efectuat luni, 13 octombrie, percheziții la sediul Ministerul Educației, în birourile Unității de management a Proiectelor cu Finanțare Externă și în ale Organismului Intermediar-Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în legătură cu fraudarea unui proiect POSDRU.

Surse judiciare au declarat  procurorii au ridicat documente, calculatoare și alte mijloace de stocare iar ancheta vizează derularea proiectului POSDRU/8/2.2/S/3-ID.2194 — „Toți la grădiniță, toți în clasa I. Programe integrate pentru creșterea accesului la educație și a nivelului educațional al copiilor din comunitățile defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008-2009″ — Axa prioritară 2 — „Învățare pe tot parcursul vieții”, DMI 2.2 — „Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii”.

Asistența financiară nerambursabilă în cadrul proiectului este de 15.929.018 lei iar valoarea totală este de 18.500.000 lei.

Procurorii au indicii că nu există documente justificative pentru cheltuielile efectuate și pentru cererea de rambursare depusă.

De asemenea, anchetatorii au indicii că în prezent sunt refăcute documentele din acest proiect, fiind exercitate presiuni în acest sens asupra expertului Pasa Policov, de la Direcția Generală Învățământ în Limbile Minorităților.

Din echipa de management a proiectului au făcut parte Rodica Bruss (consilier), Andrea Dobrican (consilier juridic la UMFPE — Ministerul Educației), Liviu Ionuț Popescu (director la Direcția Financiar — Monitorizare OIPOSDRU), Raluca Vlădăreanu (consultant la cabinetul ministrului Educației), Rosemarie Economu (consilier juridic), Adrian Onaca (manager public), Mirabela Amarandei (consilier personal la cabinetul secretarului de stat), Ingrid Magda Roșca (consultant la cabinetul secretarului de stat), Rodica Cristian (consilier).

Sursele judiciare au mai precizat că există informații privind implicarea în acest caz a secretarului general adjunct din Ministerul Educației, Gabriel Liviu Ispas. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata