Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu la persoane suspectate de evaziune fiscală

Ofițeri ai Direcției de Investigare a Fraudelor efectuează luni, 8 septembrie, șapte percheziții în județele Ilfov și Giurgiu, și în București la domiciliile unor suspecți și la sediile unor firme care s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Zece persoane vor fi aduse la audieri, în funcție de probatoriul administrat și de aspectele rezultate în urma perchezițiilor, urmând a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare, arată sursa citată.

„În scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracțional format din peste 50 de societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2013 în valoare de aproximativ 10 milioane de euro”, se arată în comunicatul IGPR.

Din cercetări a reieșit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Perchezițiile sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și la ele mai participă reprezentanți ai inspectoratelor județene de poliție din Giurgiu și Ilfov. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata