Percheziţii în Bucureşti şi 6 judeţe la producători şi comercianţi de medicamente interzise

Polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor – IGPR desfășoară vineri dimineață 26 de percheziții pe raza municipiului București și județelor Argeș, Călărași, Iași, Sălaj, Bihor și Timiș, la domiciliile mai multor persoane, în locuri de producție și depozitare a substanțelor interzise, într-un dosar în care prejudiciul este estimat la peste 1.000.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis vineri , acțiunea vizează trei grupări infracționale implicate în producția, depozitarea și comercializarea ilegală în România și în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.

„În cauză, sunt efectuate cercetări față de 22 de persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, (…) falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, (…) evaziune fiscală, (…) și comercializarea de produse alterate în formă continuată”, se arată în comunicat.

Poliția arată că vor fi puse în aplicare 22 de mandate de aducere pe numele celor bănuiți, urmând a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare.

Activitățile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata