Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete in Timis

Foto: digi24.ro

In judeţele Arad şi Timiş, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Timiş au efectuat, joi, 26 de percheziţii domiciliare la 23 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

Astfel,  poliţiştii au descoperit peste 1.400.000 de ţigarete netimbrate, 45.500 de euro, 56.000 de lei şi 400 de grame de bijuterii din aur, in urma percheziţiilor, dar şi o armă cu aer comprimat din categoria celor supuse autorizării şi un autovehicul. Bunurile au fost ridicate, în vederea confiscării.

Asadar, percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, a informat, joi, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Activităţile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi comercializat produse accizabile în pieţele din judeţul Timiş, respectiv ţigări nemarcate fiscal cu timbru autohton, provenite din contrabandă, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului.

Scopul percheziţiilor au vizat 23 de persoane din judeţul Timiş şi municipiul Arad, opt dintre acestea, cu vârste cuprinse între 35 şi 52 de ani, fiind conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri. Si au fost extinse cercetările şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Activităţile desfăşurate au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale- BOS Timişoara, jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod”, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, criminaliştilor şi poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Timiş, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata