Percheziţii la persoane bănuite de evaziune; prejudiciu – aproximativ 10 milioane de lei

Polițiștii bucureșteni efectuează joi, 26 noiembrie, 33 de percheziții în București și județele Ilfov și Giurgiu, la mai multe persoane și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, prin care ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 10 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București au dispus înregistrarea în evidență a unor facturi fictive, emise de societăți tip „fantomă”, care atestă, în mod nereal, achiziția unor bunuri sau servicii de la societățile emitente ale documentelor justificative, în baza cărora firma a beneficiat de avantaje fiscale ilicite, constând în deducerea frauduloasă a TVA-ului și diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit.

„Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 10.000.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20.000.000 lei”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis joi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata