Percheziţii la Sanador într-un caz de evaziune fiscală

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi ofiţeri din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, joi, 28 ianuarie, şase percheziţii domiciliare în Bucureşti, la sediul social şi punctele de lucru ale clinicii private Sanador într-un dosar de evaziune fiscală, au declarat surse judiciare.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, împreună cu ofiţerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române — Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează un număr de 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, în vederea ridicării de înscrisuri de la sediul social şi de la punctele de lucru ale unei firme medicale privată, cu privire la care există indicii de comitere a infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 241/2005”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada august-decembrie 2013, în contabilitatea firmei medicale au fost înregistrate achiziţii de servicii în valoare de 3.075.604 lei de la o societate comercială, despre care sunt indicii că are comportament de tip fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 1.172.650 lei, reprezentând impozit pe profit şi impozit pe dividende.

În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale începută cu privire la faptă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata