Pericolul de pe strazile Europei

Europol a emis un advertisment. 30.000 de persoane radicalizate ce pot reprezenta o amenintare sunt in prezent in Europa.

Directorul institutiei sustine ca majoritatea acestor persoane nu au legatura directa cu o grupare terorista si s-au radicalizat pe Internet. Oficialul atrage atentia ca desi nu se asteapta ca toti acesti fanatici sa devina teroristi activi, nu trebuie ignorata posibilitatea ca ei sa inchirieze un camion sau sa ucida oameni nevinovati, asa cum s-a intamplat deja la Nisa, Berlin sau Barcelona.

Amenintarea cea mai mare vine de la cei care au luptat in Siria sau Irak in randurile unor grupari jihadiste precum Stat Islamic si au revenit acum in Europa. Europol avertizeaza ca acestia sunt ”foarte periculosi si reprezinta o amenintare enorma”.

Majoritatea sunt ”inspirati de grupuri jihadiste precum Statul Islamic”, fara ca acest lucru sa insemne ca ei ar putea actiona sub coordonarea directa a acestei grupari, a explicat Rob Wainwright intr-o declaratie acordata postului bulgar bTV.

”Este vorba despre o noua forma de activitate terorista, dificil de combatut de serviciile de securitate”, a subliniat oficialul european, citat de agenția EFE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata